Sobre les normes d’excepció

by

Penso que tots els demòcrates ens sentim avergonyits per les actuacions dels edils que ara responen a les sigles d’ANV i abans a les de Batasuna o d’Herri Batasuna, els quals són incapaços de dir públicament que matar persones és un crim sempre injustificable, fins i tot en el context d’un estat democràtic que no reconeix l’autodeterminació.

Tanmateix em demano si els espanyols resoldrem el problema que tenim al País Basc fent fora del marc democràtic els centenars de milers de ciutadans que donen suport aquests edils que, no ho oblidem, accedeixen a les institucions municipals o forals, pel vot de la gent.

És cert que se’ns fa incomprensible i fins odiosa la seva actuació. Però molt em temo que no farem gaires passes per resoldre el conflicte amb aquests mitjans diguem-ne d’excepció.

Comprenc que es fa molt difícil opinar sobre això i que qualsevol cosa que diguis sobre la qüestió es pot prendre com una renúncia a actuar. Però si bé estic absolutament d’acord amb la via policial (qui comet un crim ha d’anar a la garjola), dubto molt que llevant el vot, o el resultat del vot, als abertzales aconseguim la pacificació que enyorem. Tant de bo m’equivoqui i les propostes que durà a terme el govern de modificar la Llei de Règim Local amb aquesta intenció tinguin el resultat que s’espera.


A %d bloguers els agrada això: