Geòrgia o la soledat d’Occident

by

Si Francis Fukuyama (“La Fi de la Història i el darrer home”) considerava que la Història s’acabava amb el triomf de la civilització occidental i que el món no havia tingut altre remei que capitular davant del seu progrés, els fets de Geòrgia amb el reforçament final de Rússia ha demostrat que el politicòleg nord-americà d’origen japonès potser no tenia raó.

De fet, les lliçons que podem treure del succeït durant les passades setmanes són força menys optimistes pel que fa a una possible pèrdua de pes de Rússia respecte del que ella considera el seu entorn natural. A més, observeu que, ni l’Índia, ni la Xina, ni els estats musulmans han condemnat la incursió russa, ni han tingut un mot de comprensió per a la prooccidental Geòrgia que, tot i les protestes dels nord-americans, no ha aconseguit refer el seu status quo anterior a la seva incursió a Osètia i la subsegüent ocupació per l’exèrcit rus.

Tot el que ha succeït ens demostra com n’està de sol Occident, únic que ha condemnat Rússia davant el silenci de la resta del món.


A %d bloguers els agrada això: