Geòrgia o la soledat d’Occident

by

Si Francis Fukuyama (“La Fi de la Història i el darrer home”) considerava que la Història s’acabava amb el triomf de la civilització occidental i que el món no havia tingut altre remei que capitular davant del seu progrés, els fets de Geòrgia amb el reforçament final de Rússia ha demostrat que el politicòleg nord-americà d’origen japonès potser no tenia raó.

De fet, les lliçons que podem treure del succeït durant les passades setmanes són força menys optimistes pel que fa a una possible pèrdua de pes de Rússia respecte del que ella considera el seu entorn natural. A més, observeu que, ni l’Índia, ni la Xina, ni els estats musulmans han condemnat la incursió russa, ni han tingut un mot de comprensió per a la prooccidental Geòrgia que, tot i les protestes dels nord-americans, no ha aconseguit refer el seu status quo anterior a la seva incursió a Osètia i la subsegüent ocupació per l’exèrcit rus.

Tot el que ha succeït ens demostra com n’està de sol Occident, únic que ha condemnat Rússia davant el silenci de la resta del món.

Anuncis

%d bloggers like this: