Les eleccions d’Esquerra Republicana

by

Els resultats de les eleccions d’ERC ens presenten un guanyador, Joan Puigcercós, que vol seguir la línia oficial, és a dir, la seguida fins ara, però essent ell, i no Carod, qui mana al partit. Tanmateix, el percentatge obtingut pel més radicalment independentista Joan Carretero, que va ser expulsat del govern tripartit perquè volia fer-lo saltar en mil bocins, no augura un govern fàcil dels guanyadors. I menys si encara tenim en compte que d’altres militants han donat suport a les tesis de Josep Benach.

Aquesta experiència de partit assembleari té el seu encant, però cal reconèixer que també presenta molts problemes. Així i tot, serà interessant de veure com els resolen els dirigents d’Esquerra i si la democràcia directa que defensen i practiquen –cosa que és realment atractiva- serveix a la pràctica com ens plau en teoria.

Com a mínim és més interessant el procés d’Esquerra que el del PP, que exigeix sis-cents avals (d’entre els compromissaris) a un candidat, avals amb noms i llinatges que saben que, si perd el seu avalat, es poden acomiadar dels càrrecs. Ara bé, el que és ara per ara –veurem com anirà en el futur- el sistema d’ERC no ha demostrat que pugui funcionar a la perfecció. A partir d’avui podrem començar a veure si realment és un bon sistema.


A %d bloguers els agrada això: