El processament d’Ibarretxe

by

Que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) hagi decidit obrir judici contra el lendakari Ibarretxe, Patxi López i Rodolfo Ares per un possible “delicte de desobediència” no vol dir que se’ls condemni, però vol dir que, amb la llei actual a la mà, el fiscal troba que hi ha elements suficients per condemnar-los.

Seré molt breu avui en el meu comentari: Si finalment aquests tres polítics són acusats i condemnats per haver-se reunit a parlar amb dirigents de l’esquerra abertzale membres d’una organització il·legal, això vol dir que la llei és del tot injusta (o absurda, que tan se val), perquè no hi ha cap conflicte polític al món (i el conflicte del País Basc té, sens dubte, un component polític) que no s’hagi resolt mitjançant la negociació. Menteixo: aquesta no ha fet falta quan els uns han pogut exterminar els altres.

Així doncs, més enllà de les conseqüències polítiques que pot comportar aquest procés, el que demostra és que la dita “llei de partits”, aquesta que tant lloa el PP, és una llei que no portarà mai la pau al País Basc, perquè, per molt que ens hi entossudim, la pau i la concòrdia no arribaran només per la detenció de tots els membres d’ETA, si és que hem d’entendre que aquestes sigles englobem –com ha dit el Tribunal Suprem-, no només els assassins, sinó també Batasuna i tot l’entorn d’aquesta formació.


A %d bloguers els agrada això: