L’autoritat d’Acebes

by

Jordi Barbeta publicava ahir una crònica sobre el PP de Catalunya que començava així:


Madrid me mata, debió de pensar el martes Josep Piqué cuando vio aparecer a Ángel Acebes en la sede del PP catalán en la calle Urgell de Barcelona, consciente del terremoto que se avecinaba. Y, efectivamente, un auténtico seísmo sacudió a la dirección del PP catalán. Acebes, el secretario general del PP nacional, llegó, convocó a la junta directiva provincial, y, sin que apenas nadie lo esperara, comunicó profundos cambios en la estructura de mando del partido en Catalunya, dejando atónitos a sus interlocutores. En la práctica, vino a nombrar una gestora paralela al equipo de Josep Piqué, que se hará cargo del partido en Catalunya hasta las próximas elecciones. Tras comunicar todas las decisiones, Acebes dijo: “A quien no le guste, que se vaya a casa y no moleste”. Y ayer viajó a Lleida con idénticas intenciones.

Això és un partit!

Bé, ironies de banda, la realitat és que mai s’ha regit el PP a Catalunya per ell mateix. Sempre ha aparegut el senyor de Madrid que, a darrera hora, ha triat el líder oportú per a les properes eleccions. I mai li ha sortit bé, tret del cas de Vidal-Quadras, que sí que va treure un resultat millor del que, en aquest partit, és habitual.

De tota manera, aquest cop no sembla que hi hagi canvi de líder. La figura de Piqué no és en principi qüestionada com a candidat, però d’alguna manera es veu disminuïda com a rector de la vida partidària. Val a dir, però, que ell sembla que hi estigui d’acord, amb l’actuació d’Acebes. O almenys això ha dit. I si a ell li agrada, què n’hem de dir nosaltres?


A %d bloguers els agrada això: