Morir matant

by

És una dita que només en l’adversitat és mostra l’alçada moral dels homes, i si la dita és certa, que ho és, haurem de concloure que l’actuació de Manuel Conthe en el seu final com a president de CNMV (Comissió Nacional del Mercat de Valors) no ha estat a l’alçada que d’ell es podia d’esperar.

De fet ja s’intuïa que l’home moriria matant per les actuacions que s’han produït al llarg d’aquests darrers mesos, però la darrera declaració que ha fet, en presència del ministre Solbes, a la presa de possessió del seu successor, Julio Segura, ha estat certament d’una gran baixesa moral.

Conthe ha dit que tenia “evidència directa” que el vice-president de la CNMV, el seu “enemic” Carlos Arenillas, havia rebut influències de l’executiu (l’acusació tirava amb bala contra Miguel Sebastián –candidat socialista a l’alcaldia de Madrid- i, indirectament, contra Rodríguez Zapatero) en relació a l’expedient “FG valores”, dirigit sembla contra la persona de Francisco González, actual president del BBVA (Banco de Bilbao, Vizcaya, Argentaria).

L’acusació és important i compromet seriosament la neutralitat de la CNMV i també la del govern de l’Estat que no pot n’hi ha d’intervenir (entengui’s “fer pressió) en la tasca diària d’aquest important organisme.

Però allí on fallen les declaracions de Conthe –i revelen que estem més aviat davant una vendetta, que no pas davant una actuació responsable- és en el moment on ell ens diu que aquests fets van succeir l’any 2005.

Si l’any 2005, com assegura Conthe, ell (com a president i màxim responsable de la CNMV) va saber que Arenillas jugava brut en connivència amb el govern de Rodríguez Zapatero, era aleshores que havia d’haver denunciat els fets. O dimitir, si ningú no li feia cas. Ell, però, va guardar silenci, i és ara, quan ha perdut la confiança del ministre d’Economia i es veu forçat a presentar la dimissió, que denuncia els fets.

Mala cosa aquesta de callar quan el poder ens aguanta i parlar quan el poder ens ha abandonat i ens deixa tirats a la via pública.


%d bloggers like this: