Escoltar Aznar em fa ganes de vomitar

by

És probable que alguns dels meus lectors recordin el comentari que vaig fer sobre la decisió de l’executiu espanyol de retirar la polèmica llei del vi davant la imminència de les eleccions autonòmiques. Em va semblar que era una concessió inadequada a la galeria, perquè si un govern creu que ha de promulgar una determinada llei, ho ha de fer sense mirar les conseqüències electorals que pugui comportar-li.

Ara bé, si retirar un projecte de llei per raons electoralistes no em sembla correcte, fer electoralisme populista com el que ha fet José María Aznar rient-se de la campanya de la Direcció General de Tràfic per incitar els conductors que condueixin sobris em sembla una immoralitat.

Cada dia que passa, l’expresident del govern mostra el seu costat més fosc a la ciutadania. “¿Y quien le ha dicho a Vd. que yo quiero que conduzcan por mí?”, es demanà en un to xulesc propi d’un macarra irresponsable. Després afegí que el govern no era ningú per dir-li si ell podia o no podia beure un, dos o més gots de vi abans de posar-se al volant d’un cotxe. I la gent de la Rioja que l’escoltava el va aplaudir. L’acudit, però, era miserable.

De veritat que escoltar aquest personatge em fa basques. Aznar és escòria, és gentalla, és púrria, és un ésser que, cada dia que passa es mostra més altiu, més arrogant, més repugnant.

El que no puc entendre és que la gent de dreta sensata, honesta i educada no el repudiï, perquè és increïble que aquesta gent es pugui sentir a gust escoltant-lo. Ja sé que no sóc ningú per donar consells i, menys encara, lliçons a la gent que se sent de dretes, però jo penso que Espanya es mereix alguna cosa millor que aquest líder desgastat i fet malbé. Per què Rajoy no se’l treu ja de damunt? Per què no pega d’una vegada un cop de puny sobre la taula?


%d bloggers like this: