Miserable

by

Primer vaig escoltar la roda de premsa que va oferir Otegi per dir que el PSOE i el PNV havien decidit d’impedir absolutament que l’esquerra abertzale pogués acudir als comicis municipals. Per tant, segons aquest personatge titella d’ETA (no té cap autonomia política per actuar) tot ja està dat i beneït, i ho està per disposició expressa dels governs de l’Espanya i d’Euskadi.

Instants després vaig escoltar les declaracions d’Acebes al Parlament. Segons diu aquest personatge (que sí que té autonomia però que és incapaç de reflexionar més enllà dels tics que té interioritzats), els abertzales es presentaran perquè el govern de Rodríguez Zapatero ho ha pactat amb ETA –aquesta és la seva “fulla de ruta”, confirmà Zaplana en una roda de premsa (per cert, un altre personatge que circula a pinyó fix)-.

Cap diferència hi ha, doncs, entre el raonament de Batasuna i el del Partit Popular, tret que arriben a conclusions contradictòries. Tant els uns com els altres sembla que desconeixien que a Espanya hi ha un “poder judicial” que, a través de les resolucions d’una de les sales del Tribunal Suprem, decidirà –aquest sí que autònomament- si les llistes de l’esquerra basca podran o no podran presentar-se, segons que s’ajustin o no a la legislació vigent.

Com podem defensar-nos els ciutadans de bona fe d’aquest tipus de manifestacions insidioses i absolutament malintencionades?

D’altra banda, dimecres, en un reportatge televisiu de la sessió de control al govern, vaig veure com una jove diputada del PP (devia tenir una la trentena d’anys), paperet a la mà (com que no tenen idees necessiten sempre del paper), i el dit inquisidor amenaçant, arremetia directament contra el ministre de l’interior. Com a ciutadà, veure aquella energúmena i escoltar el que deia em va fer mal, perquè les paraules que utilitzava en la seva interpel·lació eren impròpies d’una parlamentària. Sortosament, el ministre, força més sòlid que ella, li va respondre advertint-li que allò que acabava de dir la jove diputada no sols era del tot radical sinó miserable. I va repetir aquesta paraula: miserable. Tenia tota la raó.


%d bloggers like this: