El silenci de Díaz de Mera

by

Cito de memòria, però diria que és a Dialogue de Carmélites, de George Bernanos, que la superiora del convent accepta el martiri abans de trencar els seus vots. “Això que faré –diu- sé que va contra la llei, però és d’acord amb la meva consciència, per tant assumiré les conseqüències que impliqui el meu acte.”

La grandesa dels mots de la superiora de les carmelites a l’obra de Bernanos radica en el fet que mor per mantenir-se fidel a un compromís. Ella sap que la llei l’obliga a fer una cosa que no li permet la seva consciència, i accepta el martiri abans de claudicar.

I em demano: És paral·lela aquesta actuació a la que va tenir fa uns dies el senyor Diaz de Mera davant el Tribunal que jutja els processats de l’11-M? Em temo que no. Diaz de Mera, exdirector general de la policia en temps del govern d’Aznar, dos anys després d’haver cessat en el càrrec, va llençar al vent la notícia que ell coneixia l’existència d’un informe signat “per un home i una dona” que demostrava la relació entre els islamistes presumptament autors de l’atemptat de Madrid i l’ETA, en definitiva, va dir que coneixia el que podria ser la pedra filosofal de la “teoria de la conspiració”.

Tanmateix, quan el president del Tribunal li va ordenar –què dic ordenar, suplicar!- que digués el nom de la persona que li va acreditar l’existència d’aquest document misteriós, ell, molt digne, va assegurar que preferia carregar amb el mort a desvetllar la identitat d’aquesta persona. Això és probablement denegació d’auxili a la justícia, o potser desobediència al Tribunal, que no ho sé, perquè no sóc penalista, però està molt lluny de la dignitat de la mare carmelita que mor per no trair la seva consciència.

Diaz de Mera va llençar la sospita sobre un col·lectiu d’haver comès un gran delicte (cosa que no tenia cap obligació de fer i que, a més, comportava grans conseqüències polítiques, perquè el seu partit n’ha trec suc d’aquesta notícia fins a l’extenuació) i, segons diu ara, en coneix la font, però no vol revelar-la per protegir-la.

De dignitat, res de res. Si ell no podia desvetllar la veritat de l’acusació que feia, si ell no en podia explicar el què i el com d’allò que assegurava, aleshores n’havia de guardar silenci.

—–

Perquè tingueu una informació clara dels fets, vegeu com donava la notícia Libertaddigital.com fa uns mesos:

DÍAZ DE MERA CALIFICA EL MANDO ÚNICO DE “MANIOBRA MAQUIAVÉLICA”
(09-09-06) Un ex director de la Policía afirma que Telesforo Rubio conoce un informe sobre las conexiones entre ETA y el 11-M
El ex director de la Policía y actual europarlamentario del PP ha declarado en la COPE que el responsable de la Comisaría General de Información, Telesforo Rubio, destituido y “ascendido” por el ministro Rubalcaba este viernes, tiene en su poder un informe sobre las conexiones entre la banda terrorista ETA y los atentados terroristas del 11-M. Según Agustín Díaz de Mera, si ese documento saliera a la luz, sería un duro revés para los que han intentado ocultar las pruebas del 11-M. Según el político popular, Telesforo Rubio sabe donde está ese informe y también “con cuántas llaves está sellado”. Sobre la creación del mando único de la Policía y la Guardia Civil, el parlamentario considera que ha sido una “maniobra maquiavélica” de Rubalcaba. LEA EL ANÁLISIS del golpe de mano a la cúpula del Ministerio del Interior, por Luis del Pino


A %d bloguers els agrada això: