L’absolució d’Otegi

by

També jo crec –com la majoria de persones que no es troben a l’òrbita del PP- que la sentència del Tribunal que va absoldre Otegi és, si més no, insòlita. Tinc la impressió que no hi ha gaire precedents d’una cosa així: que el Tribunal ataqui el Ministeri Fiscal per haver retirat els càrrecs quan –segons diu- “existe prueba de cargo directa, objetiva, suficiente para desvirtuar la presunción de inocencia, lícitamente obtenida y practicada” en el judici en qüestió.

Ara bé, també crec que no té gaire sentit –i alhora pot donar lloc a especulacions de tota casta- que el Ministeri Fiscal, sense donar cap explicació, retiri els càrrecs contra una persona a qui, fa uns mesos, pels mateixos fets, demanava 16 mesos de presó.

Succeeix el mateix que en el cas De Juana. No s’explica que es demanessin 96 anys de presó per finalment reduir la petició a només 6. Com no s’entén que es demanessin 16 mesos per Otegi i ara no es demani res. Tots aquests canvis necessiten d’una explicació lògica, i aquesta no s’ha produït.


A %d bloguers els agrada això: