L’enemic és ETA

by

La decisió del Tribunal Suprem de considerar terroristes els autors de la dita Kale Borroka, tot i que és comprensible, no hi ha dubte que complica les coses, perquè afegeix molta pressió sobre el món radical i independentista basc.

Farà que augmentin les detencions, que creixin les respostes violentes i que la vida es faci més difícil en aquest territori on –en això estic d’acord amb el PP- no es pot viure en llibertat, perquè és perillós exercir de ciutadà amb unes idees diferents a les dels qui utilitzen la violència per defensar les seves.

Ahir vam saber per la premsa que molts dels ciutadans que havien acceptat d’anar a les llistes municipals del PP han fet anques endarrere i han decidit retirar-se de la vida pública simplement per por. I és comprensible. Realment és trist que una de les úniques sensacions de l’home que realment és lliure al País Basc sigui la por, i mentre no puguem alliberar-nos d’aquesta sensació, no estarem capacitats per conviure en igualtat de drets i d’oportunitats.

Podem trobar-nos lluny de les idees que defensen avui els homes i dones del PP, però hem de ser al seu costat reclamant i recolzant el seu dret a proclamar-les. En aquest sentit, doncs, i qualsevulla que sigui la nostra opinió sobre els conservadors, cal saber que no són ells l’enemic de la democràcia. Ho són els fanàtics de la pistola, de l’extorsió i de l’amenaça: ETA, en definitiva.


A %d bloguers els agrada això: