Rodríguez Zapatero ha de parlar

by

Tinc la impressió que la bomba a l’aeroport de Barajas ens ha deixat a tots amb el peu canviat. Bé, potser no a tots, perquè al PP li ha donat encara més corda per seguir la seva política contra tot el que no sigui tornar als seus postulats de sempre. Però del que no hi ha dubte és que la bomba ha dinamitat el procés de pau i ha deixat Rodríguez Zapatero offside.

La situació és més aviat caòtica, i això perquè, mentre el president sembla que hagi perdut la llengua i ha optat per fet sortir Rubalcaba a la palestra, Rajoy, Zaplana, Acebes i els portaveus de l’Associació de Víctimes del Terrorisme, estan demostrant que ells no perdran l’ocasió per dur a terme un atac en tota regla.

Jo no sé si Rodríguez Zapatero ha actuat amb fonament o si ha pecat d’ingenu, però penso que el més bo per al país que governa (i possiblement també per a ell) és que surti a pit descobert i ens expliqui tot el que sap: què, com, quan i on ha actuat fins ara. Que ens digui per què havia iniciat el procés de pau, quines eren les raons que l’incitaven a actuar d’aquesta manera, què és el que ha fallat. L’han enganyat? Ha deixat de complir alguna promesa? És que n’havia fet cap?

Si fins ara podia (i probablement havia de) guardar silenci, ara és el moment de parlar, de sincerar-se amb la ciutadania: amb els qui han confiat en ell i amb els qui l’han criticat.

Sens dubte, el president havia fet una aposta molt clara, i si l’havia feta amb fonament (que suposo que va ser així) ens hauria de dir per què l’havia fet. I hauria de ser capaç de fer autocrítica, si ell, amb la mà al pit, creu que s’ha equivocat. Que no necessàriament ha d’haver-se equivocat.

Però no pot restar en silenci. Ha de parlar. Perquè els ciutadans hem de saber on som. Perquè hem de saber què pensa el govern i quines són les actuacions que es proposa fer a partir d’ara.


%d bloggers like this: