L’acudit de ZACA sobre l’acte de l’Ateneu

by

No només he estat jo el que he denunciat l’error de Jaume Matas a l’acte d’obertura de l’Ateneu. Molts altres també ho han dit tot puntualitzant al seu defensor –un jove membre de la Corporació municipal maonesa que està decidit a fer carrera política en el PP- que no és la llibertat d’expressió allò que critiquem del president, sinó l’oportunitat d’aquell tipus de discurs.

Ho raonava clarament l’expresident P.J.Bosch en el seu article de dissabte passat en el diari Menorca:

“…me sorprendió que el ponente de la apertura de curso fuera Jaume Matas, no tanto por la personalidad del president, con quien compartí agradablemente más de un acto ateneísta durante mi presidencia, como por la inminencia de la campaña electoral. Me inquietaba que el conferenciante cediera a la tentación de aprovecharse como así parece que sucedió. Y es que no se trata de un problema de libertad de expresión, que la hay en el Ateneo sin restricciones, sino de oportunidad. La apertura de curso es, tradicionalmente, un acto solemne, eminentemente intelectual, suprapartidista, abierto a toda la sociedad. Y así debería seguir siendo en el futuro, sin contaminaciones.”

D’això, doncs, es tractava. D’ací que m’hagi semblat magnífic l’acudit de Zaca que publicava diumenge passat el diari Menorca. Allò d’una imatge val més que cent paraules és en aquest cas veritat.


%d bloggers like this: