López Obrador amenaça

by

Ahir es reunien a Mèxic DF els set magistrats que han d’acordar el fall sobre els 375 judicis d’impugnació presentats tant per la “Coalición por el Bien de Todos”, que impulsa López Obrador, com pel “Partido Acción Nacional” (PAN), el candidat del qual guanyà les eleccions del pasta 2 de juliol per un estret marge del 0,58% de vots.

És ben curiós que, sense que ningú no conegués encara el resultat del nou escrutini, López Obrador, en una fugida endavant que no pot, sinó, acabar en el precipici, ha dit: “Si el tribunal convalida el fraude y respalda a los delincuentes que nos quieren robar la elección, si no da una respuesta apegada a las disposiciones legales, si no se respetan los principios constitucionales y la voluntad ciudadana, se cometería un atropello, una ruptura del orden constitucional y un golpe de Estado”. És a dir que no admet cap més veredicte que el que li doni la raó. I no sols això, perquè ha afirmat també que si els Tribunals no li donen la raó, ens trobaríem davant un cop d’Estat, la qual cosa justificaria que ell formés un govern paral·lel.

Vistes les coses des d’aquí, i davant les manifestacions de tots els observadors internacionals que asseguraren que el procés electoral havia estat net, no puc entendre una actitud com aquesta que frega ja la insumbissió i el cop d’estat.


%d bloggers like this: