S’inicia el diàleg amb ETA

by

Tot i que va ser més moderat, Rajoy ha mantingut en el debat d’abans d’ahir l’actitud de sempre: ell no aprova el diàleg que ha proposat Rodríguez Zapatero amb ETA mentre aquesta no s’hagi dissolt i hagi lliurat les armes. Escoltant-lo, el ciutadà ha tret la impressió que el líder popular es troba cada cop més agafat dins la xarxa que ha anat teixint al llarg dels dies, que li impedeix de moure’s un centímetre en les posicions –les dures posicions- que ha pres des d’un principi.

Jo penso que s’equivoca amb tanta intransigència, perquè no puc creure que el president del govern actui irresponsablement i sense cap garantia. Seria il·lús per part meva pensar que tot es resoldrà fàcilment. Això no ho creu ningú, menys encara Rodríguez Zapatero, però tinc la impressió que una gran majoria del poble espanyol (entre el qual hi incloc votants del PP) pensa que el diàleg que s’ha d’iniciar serà beneficiós per acabar amb el terrorisme, i que val la pena mantenir la fe en aquesta actuació governamental.

Com és habitual, el president ha obtingut el suport de tota la cambra, menys del PP, que continua vivint en una soledat absoluta d’ençà que va decidir trencar els lligams amb tothom. No els hauria de fer reflexionar tanta soledat? Tan segurs estan de viure en la veritat absoluta?


%d bloggers like this: