L’Orquestra de Cambra “Illa de Menorca”

by

La política que està seguint l’Orquestra de Cambra “Illa de Menorca” em sembla del més encertat. Darrerament convida grans directors (ordinàriament violinistes) per a preparar cada concert. L’anterior (el de Nadal) va dirigir-lo Vasko Vassilev, i el de divendres passat l’ha dirigit Andrew Watkinson, un home que, segons s’explica en el programa, actua com a líder del “Endellion String Quartet”, i que ha dirigit orquestres de cambra tan conegudes i prestigioses com la “English Chamber Orchesa” o els “London Mozart Players”.

L’orquestra, formada gairebé exclusivament per joves professors menorquins força qualificats, sembla que creixi quan es deixa arrossegar per aquests grans mestres. Assegut al pati de butaques del Teatre Principal, mirava la qui ordinàriament fa el paper de concertino en l’orquestra i veia com estava molt més pendent dels gestos del director-violinista que de la partitura, que possiblement havia interioritzat. I així també tots els altres instrumentistes, que actuaven com a captivats per la força magnètica de Watkingson.

Tot el concert em va agradar molt, si bé els dos moments que per mi foren més bells o atraients del programa que interpretaren van ser l’Adagio del “Concert per a violí, corda i continu en mi major BWV 1042”, de J.S. Bach, i tota la “Serenata per a Orquestra de Corda op. 48” de P.I. Txaikovski. En aquesta darrera obra, l’orquestra es va multiplicar i la música t’arrossegava i et posseïa, com només la bellesa feta art ho sap fer.

No em cansaré, doncs, de felicitar als nostres joves músics (jo diria que l’Orquestra deu tenir uns 30 anys de mitjana) i també als directius de Joventuts Musicals, perquè el regal que ens fan quatre vegades l’any és impagable.


A %d bloguers els agrada això: