Què més cal esperar de Berlusconi?

by

Per si tot el que coneixem fos poc, ara hem sabut que un afer d’espionatge polític s’afegeix a l’agonia de Berlusconi. Dos candidats a les eleccions regionals de l’any passat han estat seguits, filmats i fotografiats d’amagat. Y tant les seves cridades telefòniques com els seus comptes bancaris han estat objecte d’anàlisi secreta i il·legal. Per si això no fos suficient, dos espies han investigat il·legalment l’esposa de Piero Maurane, actual president de la regió del Laci, i d’altres s’han introduït a la seu d’Alternativa sociale, el partit d’Alessandra Mussolini, per a falsificar signatures recollides entre els seus partidaris i intentar d’aquesta manera invalidar la candidatura.

L’evidència de l’escàndol ha estat tan gran que Francesco Storace, un dels ministres de Berlusconi, ha dimitit. Curiosament, però, alhora que deixava el càrrec sense que ningú no l’hagués processat, l’home es mostrava “indignat” per les sospites que l’acusaven, sospites que ell qualificava de “maquinacions de l’esquerra”.

La notícia, que la donava Ezio Mauro a La Repubblica, acabava amb aquesta sentència del periodista: “Al llarg dels anys, molts partidaris de Berlusconi han esdevingut refractaris als temes de la legalitat, de l’Estat de dret, de les regles i de la democràcia de base.”

Em demano: S’adonaran algun dia d’això els italians?


%d bloggers like this: