L’OPA i la jutgessa del Mercantil

by

A veure si em sé explicar: Els d’ENDESA, en rebre l’OPA hostil de GAS NATURAL (que no sé que té d’hostil una oferta que fa pujar immediatament el valor de les accions com mai ningú no ho havia previst) decideix defensar-se “a sant i foc”, d’ací que posi en marxa tots els mecanismes jurídics possibles. Tanmateix no obté el suport del Consell de Ministres, que dóna llum verda a l’OPA, ni de la Comunitat Europea, que diu que això és una cosa en la què no ha d’entrar, ni tampoc del Tribunal Suprem. Però bingo! Una jutgessa unipersonal que és la titular del Jutjat Mercantil nº 3 de Madrid, decideix que sí, que hi pot haver hagut conxorxa entre la gasística i una altra companyia elèctrica per fer fora ENDESA del mercat elèctric.

Aleshores la jutgessa (que amb aquesta decisió aviat emularà el recordat jutge Garzón) decideix paralitzar l’OPA. Tanmateix s’adona que si l’acusació d’ENDESA contra GAS NATURAL no resulta provada, d’aquesta paralització se’n pot derivar un greu perjudici per a algú, per a molts o per a gairebé tothom, d’ací que imposi una fiança a ENDESA de mil milions d’euros. La més alta que mai cap jutge ha imposat!

La constituirà ENDESA, la fiança? No ho sé. Potser sí o potser no. Tanmateix el resultat sempre li serà perjudicial. Si no la constitueix, l’OPA continuarà. I si la constitueix, el valor de les accions (inflat ara com a conseqüència de l’OPA) possiblement baixarà fins assolir els valor que abans tenien.

Sense comentaris.


%d bloggers like this: