El “Messies participatiu”

by

He tingut l’oportunitat d’assistir a un bellíssim concert. Fou dimecres passat, a l’Auditorium de Palma, on La Caixa havia programat “El Messies” d’Händel amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Coral Universitat de les Illes Balears. Però el més interessant és que s’havien ajuntat als protagonistes quatres cors més i un bon gruix de voluntaris.

Dalt l’escenari hi havia l’orquestra i el cor principal, però en els laterals de la sala s’hi asseien aquests cantaires afegits (n’hi havia uns dos-cents) als quals dirigia el mateix director de l’oratori, tot girant-se d’esquena. L’espectacularitat del concert fou gran i si a això hi afegim la grandiositat de l’oratori d’Händel, aviat comprendreu que la vetllada musical fou d’allò més emotiu i més bell.

Aquesta experiència s’està duent a terme a Barcelona de fa anys (li diuen “El Messies participatiu”) i la iniciativa balear penso que ha valgut la pena, tant per l’èxit dels participants com pel resultat obtingut. Nadal s’acosta i pocs oratoris superen el d’Händel. Escoltar-lo en aquestes dates sempre és un plaer.


%d bloggers like this: