L’escalada verbal d’Ahmadinejad

by

Dimecres passat, el president iranià féu una passa més en la seva actitud contrària a Occident quan d’una manera clara i decidida afirmà que l’holocaust jueu era un mite inventat pels europeus (cosa que també sovint deixa caure Le Pen), un mite que aquests (els europeus) han situat per damunt del mateix deu, de les religions i dels profetes.

Aquestes declaracions han estat considerades com inacceptables per tots els països de la Unió Europea i fins i tot per Rússia que les ha considerat “contràries a la Carta de les Nacions Unides”.

De la part europea ha estat el ministre alemany d’afers exteriors, Franc-Walter Steinmeier, qui s’ha apressat a condemnar aquestes declaracions indicant que la paciència occidental tenia un límit.

De totes maneres és ben curiós que des dels països àrabs s’hagi guardat un eloqüent silenci, no sols sobre aquesta manifestació, sinó també sobre aquella altra que qualificava l’Estat jueu de “càncer” i proposava a Alemanya i a Àustria o a qualsevol altre país occidental que oferissin una part del seu territori per acollir els israelians.

És evident que l’arribada d’Ahmadinejad al poder de l’Iran ha significat l’inici d’una escalada que no pot significar res de bo per a l’entesa entre Orient i Occident.


%d bloggers like this: