El ridícul de Ramon Homs

by

Els que he vingut denominant els “plus ultra”, és a dir els qui han dut a terme la campanya contra la decisió de l’Ajuntament de Maó d’erigir la denominació catalana de la ciutat com a oficial, han rebut una terrible castanya a mans del diari Ultima Hora. Un dels seus periodistes, Jordi Ribera, ha fet una investigació i ha vist com va ser precisament en l’època de Ramon Homs com alcalde de la ciutat (1979-1983) que l’Ajuntament començà a utilitzar el topònim “Maó” (mai “Mahó”) en els documents oficials que escrivia en català (abans, durant el franquisme, sempre va utilitzar-se el castellà com a llengua administrativa).

En un dels meus escrits anteriors vaig parlar d’Homs com d’un home de palla i els dies ens ho estan confirmat. Tanmateix això no el justifica perquè ha estat ell qui, voluntàriament, ha volgut presidir aquesta associació ciutadana que no té cap altre objecte real que de retornar al castellà com idioma ordinari de l’Administració.

Si jo fos de Ramon Homs m’organitzaria un llarg viatge per a posar terra pel mig. És trist fer el ridícul i més ho és fer-lo de la manera que l’ha fet l’exbatlle de la ciutat per la UCD. Primer. en unes declaracions periodístiques, proclama que l’hac és l’essència de la ciutat. Després deixa que un del seu equip el margini (i l’humiliï) quan jo li dirigeixo una carta pública al·legant -diu el seu amic- que Homs és “un anciano de casi ochenta años”, i ara descobrim que no va posar cap mena de pega en utilitzar correctament el topònim català quan va ser batlle. Massa incongruències per a ser digerides fàcilment.

¿Què espera per a dimitir el personatge?


%d bloggers like this: