Debat a Alemanya

by

Uns quinze milions d’espectadors van veure el debat que fa un parell de dies van protagonitzar Angela Merkel i Gerhard Schröder per la televisió alemanya. ¿Veurem mai a Espanya aquesta mena de debats?

Contràriament al que molts esperaven, el canceller Schröder sembla que va ser superior a l’opositora Merkel i que va guanyar clarament la partida, la qual cosa no vol dir, però, que hagi de guanyar les eleccions.

D’altra banda cal observar que és difícil de predir quina influència tenen aquests debats en el resultat final de les eleccions. Els politicòlegs opinen que poden alterar dos o tres punts els resultats. Evidentment, si això és d’aquesta manera, Schröder es troba molt lluny de poder revalidar el resultat de fa quatre anys quan, per sorpresa, va vèncer l’aspirant democristià Stoiber.

Avui, les enquestes donen a l’SPD (socialistes) un 31% que totalitza un 38% amb els Verds, mentre que la CDU/CSU (conservadors) es troben en un 42%, xifra a la qual s’ha d’afegir un 7% dels liberals del FDP.

Sembla, doncs, que no hi ha molt a fer, però fins i tot així em sembla útil i, sobretot, pedagògic que els electors puguin conèixer en directe els líders polítics, la seva manera de pensar i la manera com articulen i defensen aquest pensament.


%d bloggers like this: