L’Alemanya de Ratzinger

by

Tot i l’èxit del viatge de Benet XVI al seu país natal, ningú no podrà negar que la situació interior de l’Església catòlica alemanya és avui pitjor que fa vint-i-cinc anys, com afirmava Karl-Josef Kuschel, professor de teologia a la universitat de Tubinga i vice-president de Weltethos, una de les fundacions creades per catòlics que volen reflexionar sobre l’evolució del món i de la moral.

També a Alemanya, com a la resta dels països de tradició cristiana, trobem una manca de sacerdots, un envelliment d’aquests i, sobretot, ens trobem amb tensions que ningú no desmenteix entre els laics catòlics encarregats de l’ensenyament que critiquen el conservadorisme de la seva església.

Tanmateix, el discurs crític respecte de la jerarquia vaticana que hi hagué en determinats cercles del catolicisme alemany a l’època de Joan Pau II, sembla que s’hagi apaivagat amb l’elecció del nou monarca catòlic, alemany en aquest cas.

De tota manera serà interessant com evolucionen les coses en aquest país de 82,5 milions d’habitants, dels quals un 26,2 per cent es diuen catòlics i un 25, 8 per cent es declaren protestants, és a dir en un país en què 52 milions de persones es reivindiquen com a cristians.


A %d bloguers els agrada això: