Augmenta la tensió a les fronteres entre l’Iraq i l’Iran

by

En aquest pou d’informacions confuses que són l’Iraq i l’Iran, cal afegir ara l’acusació que el ministre d’afers exteriors de l’Iraq, Hoshyar Zibari, segons el qual l’Iran col·labora amb insurgents iraquians. “Allò que és segur –ha declarat en una entrevista publicada el passat divendres dia 17 d’agost al diari saudita Al-Hayat (la informació l’extrec de Le Monde 20.08.05)- és que el tràfic d’armes a través de les fronteres Iraq-Iran, amb destinació dels grups terroristes [de l’Iraq] continua.” També denuncia el ministre “la infiltració de terroristes estrangers, la qual cosa s’està produint d’esquena al govern iranià” –puntualitza per tal de treure ferro a la qüestió-. Tanmateix retreu a Teheran, tot i que sense precisar-ho gaire, d’haver “tancat acords amb províncies iraquianes també d’esquena al poder central del país i, per tant, sense el seu consentiment.”

Sigui com vulgui, el que sembla cert és que grups fonamentalistes xiïtes iraquians, sobre els quals els iranians tenen una gran incidència, inciten al desordre tot provocant una gran tensió amb els sunnites. Informacions procedents de Washington apunten que aquestes actuacions corren el risc de produir finalment una guerra civil en tota regla.


A %d bloguers els agrada això: